Thursday, November 22, 2007

I like the smell of puss in the morning






House MD
sezon 2

Se pare ca plangerile mele de la sezonul 1 nu au fost doar ale mele. Finalul sezonului 1 a insemnat o incercare de customizare a situatiei. In mare graba s-a incropit o drama personala mititica, in care aflam cum a ajuns Doctor House shkiop, cum a divortzat acu 5 ani si cum una din asistentele lui se indragosteste lulea de el, desi el se poarta cu ea ca un carnat. Telenovela asta e pusa pe post de cliffhanger pentru sezonul 2, in care, in modul cel mai brusc House se transforma dintr-un personaj despre care nu stia nimeni nimic in unul despre care stim prea multe. Mai exact, fosta nevasta a lu House apare de nicaieri si se angajeaza avocata la spitalu asta sa aiba grija de convalescentul ei sotz cel nou, caruia House i-a salvat viatza desi era ros de gelozie si de regretul divortzului. Asistenta care se dadea la House si-a vopsit parul si s-a impacat cu gandul ca House inca tanjeste la nevasta-sa si colac peste pupaza mai apar si parintzii lu House sa il faca de kkt.

Din fericire, partea de soap opera se intinde cam o treime din sezon. Apoi revenim la trepanatzii, copii cu cancer, intestine perforate, amputari, lepra, ciuma, viermi, boala rasului, boala somnului, boala nesomnului. Dr. House isi ia un shobolan pe post de animal de casa, asistenta lui e cat pe ce sa ia SIDA de la un pederast care a scuipat-o cu sange in oki iar unu din asistentzi contacteaza un parazit nasol pe creier care il face sa rada tot timpu. Cazurile din sezonu asta sunt brutale, oribile, vai de capu meu. Toata lumea e stresata, asa ca Dr. House incepe sa umble la curve, shefa lui vrea sa ramana gravida cu un borcan de sperma iar colegu de la oncologie face sex neprotejat cu paciente cu cancer. Mai apare si un preacher care vindeca miraculos tumori cu ajutorul unui virus herpetic. Ce mai, o schimbare de ton completa, umor negru si situatii scandaloase, un sezon mult superior primului (dupa episodul 8, cand dispare nevasta din schema). Singuru necaz e ca House a inceput sa se pieptene.

Ma duc sa-mi fac analizele.

1 comment:

Anonymous said...

yap, am putea spune ca astai sezonu analizelor. osa fie o primavara imteresanta, mi shopteshte o tuse seaca direft prin plaman. cough cough...

man, vez ca tzam lasat pe blogue la mine o skema logica. stai metal, I wil do da seim.